PDF Afdrukken E-mail

Documenten aan het Cegesoma toevertrouven

Het Cegesoma bewaart private archieven en documenten (van personen, verenigingen, bedrijven etc.) die een licht kunnen werpen op de geschiedenis van de grote conflicten en de politieke, sociale en culturele breukmomenten van de twintigste eeuw.

 

Uw documenten aan het Cegesoma toevertrouwen betekent dat ze duurzaam bewaard worden én een bijdrage kunnen leveren aan het historisch onderzoek door historici en andere geïnteresseerden.

 

Bij het Cegesoma zijn al uw archiefstukken, boeken, manuscripten, vlugschriften, affiches, foto's, geluidsdocumenten etc. welkom. Museumstukken en films horen niet thuis in onze collectie. Zij vragen andere kennis en bewaaromstandigheden.

 

We bieden u verschillende formules om uw documenten aan onze instelling toe te vertrouwen:

  • Schenking: U draagt uw documenten aan ons over. De stukken worden duurzaam bewaard en worden integraal onderdeel van het patrimonium van de staat.
  • Inbewaringgeving: U vertrouwt ons uw documenten toe voor een periode van 30 jaar, maar blijft er wel de eigenaar van.
  • Digitalisering: Als de omvang en de drager het toelaten, kunt u ons uw documenten een tijdlang uitlenen. In ons digitaliseringsatelier worden ze in hoge resolutie gescand. U krijgt het origineel terug, eventueel samen met een digitale kopie.
De modaliteiten van bewaargeving of schenking in de typecontracten kunnen indien nodig worden aangepast.

 

Voor al uw vragen, neemt u contact op met: